Regulamentul Intelligent Communication 2016

IC este o simulare didactică ce reproduce structura și funcțiile unei agenții de PR digital, pe durata a aproximativ două luni, începând cu luna noiembrie.

IC prestează activități pro bono pentru clienți reali sau reproduce activități reale pentru clienți fictivi. Chiar și în cazul în care lucrează pentru clienți reali (mai frecvent, ONG-uri sau instituții) nu realizează venituri pentru sarcinile livrate. IC nu are personalitate juridică și nu încheie contracte formale cu clienții, funcționând exclusive pe baze voluntare.

 Luarea deciziilor privind execuția sarcinilor 

Brieful se primește de la managerul general, detaliat pe fiecare lună sau cumulat pe cele două luni. Fiecare departament decide cum îndeplinește activitățile (față-în-față, online, Skype, etc.) cu condiția să livreze taskurile la termen. Acolo unde este nevoie de adoptarea unei idei creative, angajații fac propuneri pentru realizarea sarcinilor departamentului, iar decizia finală se ia cu consensul tuturor. Dacă nu există o părere unanimă cu privire la cea mai bună idee, se votează. În cazul în care se formează două tabere egale, coordonatorul decide. Dacă departamentul nu are un coordonator, asistent managerul general decide.

În ceea ce privește simulările, responsabilii de prezența actorilor și de realizarea lor în condițiile cerute sunt: coordonatorul și regizorul.

Actualizarea informațiilor despre Intelligent Communication

 Se face prin blogul IC: https://intelligentcommunication.wordpress.com și prin mailuri de la managerul general. Coordonatorii de departamente vor avea un cont de editori și obligația de a scrie minim două postări (minim una/lună) cu impresii despre activitatea curentă. Asistent managerul general are obligația de a scrie minim șase postări (trei/lună).

Soluționarea conflictelor

Conflictele între angajați se soluționează cu medierea coordonatorului de departament. Ceea ce depășește sfera de competență a coordonatorului de departament (exemplu: neînțelegeri cu coordonatorul/atitudine nedemocratică a acestuia, absența și dezinteresul coordonatorului) se adresează asistent managerului general.

 Demisii și concedieri

În cazul în care:  un angajat nu răspunde la mailul coordonatorului/colegilor timp de o săptămână și nu a anunțat motivul întemeiat al absenței în prealabil ; un angajat nu livrează sarcina pe care a primit-o la timp (întârzie mai mult de o săptămână) și nici nu prezintă justificări;  un angajat nu se achită de obligații ( nu realizează nici o sarcină în termenii ceruți),

coordonatorul poate cere concedierea angajatului, prezentând dovezi (mailuri fără răspuns, etc.). Situațiile de acest fel se semnalează la asistent managerul general care le transmite mai departe managerului general.

Demisia angajaților. Angajații pot să își prezinte demisia în termen de cinci zile de la anunțarea rezultatelor interviurilor. Cei care aleg să își păstreze poziția sunt obligați să realizeze sarcinile până la finalul activității Intelligent Communication (22 ianuarie 2016).

Angajații IC nu prezintă eseuri la curs și nu pot cumula sau desfășura în paralel cele două activități.

 Calendarul activităților 2015

 25 octombrie 2016 – 29 noiembrie 2015

Simulări la curs

Primele briefuri

Sarcini continue (pentru clienți reali/departamente cu lucru continuu)

 05 decembrie 2015-23 decembrie 2015 și 9-22 ianuarie 2016

Sarcini continue

A doua tranșă de briefuri

Revizuirea sarcinilor (10 ianuarie-17 ianuarie)

Finalul și acordarea diplomelor (18-22 ianuarie)

Pe perioada vacanței de iarnă (21 decembrie-11 ianuarie), activitățile se sistează.

 Colaborarea ulterioară cu Intelligent Communication

 Studenții din anul III/master pot colabora cu Intelligent Communication pe un post de coordonare/account manager pentru clienții reali. Activitatea lor poate fi atestată printr-o adeverință de practică sau printr-o scrisoare de recomandare pentru o eventuală angajare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s