Pauzele lungi și dese…cheia marilor succese?!

articol1_Agnes OboroceanuSe tot vorbește despre oameni leneși și oameni muncitori, despre neserioși și responsabili, despre visători și raționali. Unora le place să știe că se încadrează într-o singură categorie dintre două alegeri, saltul de la una la alta putând fi făcut, totuși, foarte ușor.

Se tot vorbește că în primul rând suntem…oameni. Deși se cere uneori și se pune tot mai mult accent pe acest aspect, nu putem fi întotdeauna un singur lucru – nu putem întotdeauna fi cea mai bună versiune a noastră. Munca și toate elementele ce țin de ea devin un element indispensabil, atât din perspectiva viziunii practice, cu scopul obținerii resurselor pentru supraviețuire, cât și din cea a stimei și mulțumirii de sine: se spune că un om care muncește și își construiește o carieră pe măsură, este un om împlinit.

În secolul haosului care ordonează lucrurile nu îți mai este permis să te oprești din mers, uneori din alergătură. A ține pasul înseamnă a încerca să supraviețuiești printre competitori, iar dacă te oprești să îți legi șireturile, riști să fii prins într-o bătălie în care cei din spatele tău se luptă să te întreacă… Termenul de „workaholic” se înrădăcinează tot mai mult în tendințele secolului XXI, iar printre cauze se găsește și posibilitatea ca oamenii să-și fi înstrăinat expresia „a lua o pauză”.

Nu trebuie să alegi să fii leneș sau muncitor – ai voie să iei o pauză când simți că nu mai reziști și la fel de bine, ai voie să îți rezervi o zi pe săptămână doar pentru lenevit – din păcate (sau din fericire) nu suntem roboți, cum altfel să îți reîncarci bateriile?

Nu poți fi mereu responsabil – din greșeli nu poți decât să înveți, iar neserios nu înseamnă neapărat condamnare obligatorie; ai voie să glumești, să te prefaci că lucrurile nu sunt atât de grave pe cât par, și mai mult, ai voie sa faci haz de necaz, cum altfel să rămâi conectat la umanitate?

Nu e nevoie sa alegi între a fi visător sau rațional. Cu siguranță, poți fi puțin din amândouă. Pauzele de visare cu ochii deschiși sunt, de multe ori, mai productive decât concentrarea aprinsă, cum altfel să eviți a te transforma într-un robot?

E adevărat, munca dedicată aduce rezultate. La fel de adevărat este, totuși, că munca neîntreruptă le poate și ruina.

Oboroceanu Agnes

Redactor Coordonator Revista Online

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s