Să comunicăm bine

Ce înseamnă să vorbeşti în faţa unei săli de aproximativ 25 de persoane, să încerci să ai un discurs cât mai coerent şi să eviţi să dai atât de alarmant din mâini de parcă ai dori să îi avertizezi pe ceilalţi că a izbucnit un incendiu? Răspuns: nu ştii până când nu te pui sub pielea acelui personaj, vorbitorul, comunicatorul, care trebuie să se ridice la aşteptările publicului său (desigur, atmosfera prietenoasă datorată prezenţei colegilor a fost mai mult un factor de stimulare decât de inhibare).

Poziţia de coordonator în cadrul Intelligent Communication presupune îndeplinirea anumitor cerinţe, printre acestea numărându-se şi susţinerea unei prezentări power point în faţa colegilor şi doamnei profesoare Diana Cismaru despre primul task al departamentului din luna martie. Gândul de a prezenta modalitatea de rezolvarea a primului task în faţa colegilor nu mi s-a părut atât de înspăimântător până când a trebuit să mă ridic de pe scaun şi să mă poziţionez în faţa ascultătorilor mei.

Posibil că unii dintre voi vor recunoaşte următoarele simptome experimentate: senzaţie de sete, de uşoară sufocare, de amnezie în privinţa vocabularulului dobândit de-a lungul timpului şi în privinţa conţinutului prezentării. Concluzia: începutul a fost cel mai greu, iar treptat bâlbâielile au dispărut şi am început să mă obişnuiesc cu gândul de a vorbi, mai mult sau mai puţin liber, în faţa celorlaţi. Un sfat pentru cei care sunt la început de drum în arta comunicării: să nu vă ascultaţi niciodata vocea, poate fi mai descurajant decât a te uita la încruntătura unui ascultător. Vă urez să comunicăm mult şi bine!

Dragonu Laura-Maria,

Coordonator Documentare

Reclame
Acest articol a fost publicat în Impresii, PR si comunicare. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s