Ce înseamnă a fi coordonator

Importanţa unui coordonator este foarte mare – acesta este lucrul pe care l-am învaţat de când am intrat în organizaţie şi continui să îl învăţ pe zi ce trece.

Înainte de această experienţă, tindeam să cred că într-o echipă leaderul este cea mai carismatică persoană, aleasă de majoritate, dar neagreată de mulţi, care face numai ce vrea el şi toţi trebuie să îi dea ascultare, dar fără de care lucrurile pot merge la fel de bine, dacă nu chiar şi mai bine, deşi, recunosc, întotdeauna am ţintit cât mai sus, iar rolul de leader îmi plăcea cel mai mult, datorită faptului că, din fire, nu agreez faptul de a primi ordine şi de a face ce îmi spune altul că trebuie să fac. Credeam că într-o echipă, oamenii fac ce spune coordonatorul pentru că se conformează situaţiei şi că, din comoditate, nu doresc să se răzvrătească şi să ia iniţiativa.

Acum înţeleg că, dacă toţi membri echipei s-ar razvrăti împotriva deciziilor mele sau ar încerca să ia iniţiativa şi să facă pe coordonatorii, nu numai că grupul nu ar mai avea nici urmă de coeziune, iar atmosfera ar fi extrem de încărcată, dar chiar organizarea nu ar fi posibilă. Iar, în lipsa unui coordonator sau cand acesta nu ia iniţiativa pentru întreg grupul, nu motivează angajaţii să lucreze, pe scurt nu îşi face treaba cum trebuie, lucrurile iau o întorsătură cât se poate de neprielnică.

Am învăţat  în această lună mai mult decât oricând cât de important este un leader cu iniţiativă, respectat de către angajaţi, creativ, bun organizator, capabil să coordoneze şi să ia decizii în favoare grupului.

Alexandra Zaharia

Dep. Strategii de Comunicare

Reclame
Acest articol a fost publicat în Activitate curentă, Impresii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s