Ţi-ai verificat mail-ul azi?

Nu înţeleg un lucru. De ce nu îşi verifică angajaţii IC mail-ul des? Nu spun să o facă din oră în oră, dar măcar o dată pe zi sau hai… măcar o dată la două-trei zile. Dacă eşti coordonator de departament, am o “vagă” bănuială că ţi se întâmplă să îi întâlneşti pe colegii de departament pe la un curs şi să îi întrebi: “Ai citit mail-ul pe care ţi l-am trimis?” Răspunsurile sună cam aşa: Da, l-am văzut, dar mă grăbeam să plec la curs şi după aceea… am uitat de el”, “Am fost foarte ocupat/ă şi nu am avut timp”, “Nu mi-a mers netul” etc. Poate sunt eu prea intolerantă, dar îmi este cam greu să cred aceste “scuze” sau nu le pot accepta în mod repetat. Verificarea mail-ului nu durează mai mult de câteva minute(dacă nu stai să citeşti toate spam-urile şi dacă îl verifici destul de des) şi cam tot atât durează să răspunzi la un mail. Se poate ca netul să nu meargă uneori, dar mai rar defecţiunile durează zile în şir.

Toţi angajaţii Intelligent Communication erau conştienţi că vor avea nevoie de acces la internet pentru a comunica cu colegii. Îndrăznesc să spun că majoritatea dintre aceştia au acces la internet, iar cei care nu au pot să îşi verifice(gratuit!) mail-ul la facultate sau la Biblioteca Metropolitană(sediul central) din Romană.

Prin urmare, nu înţeleg care e problema. Din fericire, colegii mei de departament mi-au răspuns destul de repede la mail-uri(în maxim trei zile). Totuşi, în vacanţe(cea cu summit-ul şi cea de Paşte) lucrurile nu au stat la fel. Probabil că majoritatea angajaţilor IC se gândesc că vacanţa de Paşte a fost şi “concediu de odihnă” şi că nu trebuie să păstreze legătura cu departamentul din care fac parte. Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. Singurul “concediu de odihnă” de până acum a fost cel de după rezolvarea primei sarcini.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Activitate curentă. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Ţi-ai verificat mail-ul azi?

 1. Loredana Floarea zice:

  Raluca, sincer nu e cazul sa generalizezi. Fac parte din Departamentul Strategii de Comunicare(ma mandresc cu asta) si imi verific mail-ul zilnic, uneori chiar de mai multe ori pe zi. Acesta este si motivul pentru care sunt la curent cu tot ce se intampla in organizatia Intelligent Communication…si nu am fost/avut „concediu de odihna”!

 2. Andrei Bobocea zice:

  Mulți membri ai IC vin din mediul provincial. Presupun că asta îți răspunde la întrebare. :)

 3. Raluca Enuta zice:

  Imi pare rau daca am suparat pe cineva. Am ajuns la aceasta concluzie discutand cu angajati si coordonatori din IC si chiar doamna profesoara Cismaru ne-a spus ca mai multe persoane s-au plans ca nu pot da de colegii din IC(nici macar la telefon).

  Stiu ca multi membri vin din provincie. Este si cazul meu. Totusi, nu cred ca este atat de greu sa-ti verifici mail-ul din cand in cand, chiar daca esti din provincie.

 4. Andrei Bobocea zice:

  Unii nu au Internet acasă. La asta mă refeream.

 5. Raluca Enuta zice:

  In aceste cazuri, inteleg. Si la mine in departament a fost aceasta situatie si am vorbit la telefon cand aveam un anunt de facut.

 6. piticot zice:

  Eu sunt de acord cu Raluca. In momentul in care ai decis sa participi in acest proeict, stiai ca va trebui sa depui un minimum de efort.
  Si pt ca intalnirile face-to-face sunt mai greu de pus in practica, internetul e solutia cea mai convenabila…asta in cazul in care sunt verificate casutele de e-mail.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s